Energielabel voor utiliteitsgebouwen

Een energielabel is een certificaat met aanduiding voor de energetische kwaliteit van een gebouw. Net als bij wasdrogers en koelkasten gaat dit van A++++ t/m G, waarbij A++++ staat voor een zeer energiezuinig gebouw en G voor een energieslurpend gebouw.

Sinds 1 januari 2008 is het energielabel verplicht bij verhuur of verkoop van een gebouw. De eigenaar van het gebouw dient deze te overhandigen aan de nieuwe koper of huurder. Sinds enkele jaren wordt daar door het ILT ook op gecontroleerd en gehandhaafd.

Vanaf 2023 is het voor gebouwen met een kantoorfunctie verplicht om label C of beter te hebben. Meer informatie over deze verplichting vindt u bij RVO

Wat heeft u er aan?

Het hebben van een energielabel voor utiliteitsgebouwen zorgt ervoor dat u voldoet aan de wetgeving. Het voorkomt boetes, die kunnen oplopen tot € 20.000,-.

Daarnaast zijn er meer voordelen. Want het geeft u namelijk ook inzicht in hoe zuinig uw gebouw is en of er veel of weinig besparingen op energie mogelijk zijn. Indien u meerdere gebouw bezit, kunt u deze onderling vergelijken en, indien gewenst, verbeteren. Huurders en kopers zijn steeds vaker op zoek naar een comfortabel gebouw met een goed energielabel.

Wat doen wij?

Senergy Energieadvies heeft ruimte ervaring met energielabels voor utiliteitsgebouwen. Voor het maken van een energielabel komen wij altijd bij u langs  om uw gebouw nader te bekijken. Dat doen wij zo goed en nauwkeurig mogelijk, wat vaak ook een beter energielabel oplevert. Niet alleen om aan de hoge kwaliteitseisen van onze certificering te voldoen. Maar ook omdat wij het energielabel zien als een eerste stap naar verdere verduurzaming. De informatie die wij verzamelen en vastleggen, biedt mogelijkheden om meer en uitgebreidere adviezen te leveren. Zoals EPA-U maatwerkadviezen, of energiebesparingsonderzoeken.

Neem voor meer informatie of een offerte contact met ons op!