Veel bedrijven voelen de gevolgen van duur aardgas

De aardgasprijs is de afgelopen maanden wereldwijd fors gestegen. De gasvoorraden in Europa zijn lager dan andere jaren. Een belangrijke reden is dat de economie zich veel sneller herstelt van de coronapandemie dan was voorzien. Hierdoor is het energieverbruik overal ter wereld sterk toegenomen. Dit betekent dat er veel gas nodig is.

Het aanbod van gas is op dit moment laag. Rusland en Noorwegen zijn belangrijke leveranciers van aardgas voor Europa. Zij hebben onder andere door onderhoud moeite om meer aardgas te leveren. De hoge gasprijs maakt ook elektriciteit en warmte duurder. Voor de productie van warmte en elektriciteit is aardgas nodig. Producten en levensmiddelen in winkels kunnen hierdoor ook duurder worden.

Een flink aantal sectoren wordt extra geraakt door de hogere energieprijzen. Dat blijkt uit berekeningen van ABN Amro. De bank analyseerde twintig sectoren en bekeek in hoeverre bedrijven hogere kosten kunnen doorberekenen.

Senergy kan u helpen!

Van tips voor eenvoudige, kleine besparingen tot een compleet plan voor het aardgasloos maken van een gebouw; Senergy adviseert u hierin. Aansluitend kunnen wij u helpen bij het vinden van de juiste aannemer of installateur en het begeleiden en controleren van de uit te voeren werkzaamheden.

Wij leveren begeleiding van A tot Z.

Snel besparen? Bekijk onze websitebel of mail ons.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord