Europa neemt de leiding bij verduurzaming van vastgoed

Brussel neemt de leiding bij de verduurzaming van vastgoed in de EU. Lidstaten moeten ambitieuze renovatieplannen indienen, waar de Commissie hen aan gaat houden.

De Europese Commissie die ingrijpt zoals tv-presentator John Williams in Help Mijn Man is Klusser? Duurzaamheidsanalist Arjan van Eijk van vastgoedadviseur Colliers moet om de vergelijking lachen: „Ik snap wat je bedoelt, Brussel pakt echt de leiding.” Bij de presentatie van de herziene Europese wetgeving voor de duurzaamheid van gebouwen, woensdag, bleek dat de Europese Commissie nadrukkelijk de rol van aanjager kiest in de renovatie van bestaand vastgoed.

Vicevoorzitter Frans Timmermans kwam met een stevig pakket deadlines en maatregelen, die erop gericht zijn de komende jaren de slechtst geïsoleerde 15 procent van alle gebouwen in de EU energiezuiniger te maken. De lidstaten, die vanaf 2025 aan de aangescherpte voorwaarden moeten voldoen, kunnen daarvoor rekenen op tientallen miljarden euro’s uit verschillende Europese fondsen.

Wilt u uw pand verduurzamen, energieneutraal of aardgasloos maken? Wilt u ondersteuning bij de verduurzaming van uw vastgoed? Of wilt u een energielabel laten opstellen? Neem dan contact op.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord